fredag, december 08, 2006

Ååååååååååh Berlingeren er sådan en lorteavis

Ja så bliver jeg lige nødt til at skrive igen, for nu er det Berlingske Tidende, der træder i karakter, som en nådesløs del af den 4. statsmagt og leverer knivskarp kritisk journalistik, der afslører... taaa daaaa AT REGERINGEN I VIRKELIGHEDEN ER SUPER OG AT ALLE VIDSTE ALT I FORVEJEN!

Det viser sig nemlig, at "FOLKETINGET VIDSTE BESKED OM USA'S HOLDING"- som artiklen så skarptvinklet hedder. Ja selvfølgeligt gjorde de det, det var jo da for fanden offentligt, det var jo noget Rumsfeld fortalte til alle, der ville høre, der kom pressmeddelelser, pressekonferencer og jeg ved ikke hvad - og på den lidt sørgelige måde forsøger Berlingeren, at skyde historien ned. Argumentet er det indlysende, at når Folketinget godt vidste det, så kan regeringen ikke have misinformeret - for man kan jo ikke misinformere om noget folk allerede er fuldt informeret om.

Og jo der er sandeligt noget betvingende over den logik. Bare ærgeligt at det ikke er det sagen handler om.

For hvis nu journalisten satte sig ned og grundigt læste, hvad han selv havde skrevet i sin faktaboks ude i siden af artiklen, og så holdt det sammen med hvad man får at vide filmen, så minsandten om ikke de da vist stadig lyver - det er bare senere det foregår - præcis som de siger i filmen (forresten tal om doven research, altså at han ikke læser bøger, går i arkiver og ringer til allemulige, det er jo fair nok, men at han ikke orker at læse sin egen artikel, det er alligevel liiiiige en lillebitte smule dovent synes jeg).

For hvad sagde Per Stig Møller tilbage i januar 2002, den 22. for at være helt præcis, jo han sagde såmænd:

"...vi må gå ud fra, at man respekterer den humanitære folkeret. Amerika har forpligtet sig til at respektere den humanitære folkeret. .. Jeg går også ud fra, at de vil gøre det, og vi vil holde øje med det."

og den 30. januar 2002 fortsatte han

" ...det væsentlige er, at regeringen har tillid til, at USA behandler de tilfangetagne i overensstemmelse med sine internationale forpligtelser. USA har også forsikret os og andre lande om, at man selvfølgelig vil handle i overensstemmelse med principperne i Genève-konventionen. "

Se i virkeligheden er det det første citat, der er sjovest, især sidste sætning. For sagen er, at han nok ikke lyver lige på det her tidspunt, han siger bare noget ualmindeligt naivt pladder (som Folketinget af en eller anden grund køber), men lyver gør han ikke. Endnu. Men bemærk at han siger, at de går ud fra, at USA vil overholde konventionerne, og så kommer det rigtigt gode "at vi vil holde øje med det (bloggen. altså at de overholder de der hippie konventioner)."

Og se igen, det sprog han taler her er borgerligt, og et hurtigt opslag i min store røde Borgerligt - Dansk ordbog (fås billigt fra Gyldendal netop nu) viser at det borgerlige "Holde Øje Med" oversat til dansk betyder "at når der så er en dansk soldat, der overværer tortur og fortæller os om det, så vil vi sende ham tidligt hjem og få ham til at underskrive en tavshedserklæring en gang til, og så vil vi ellers ikke gøre mere ved det andet andet end måske at destruerer nogle arkiver - og så ellers fortælle alle der spørger, at ham soldaten har de ikke lyst til at snakke med, for han er altså helt skør og underlig og taler i vildelse".

Ja for fanden, vi kendte allesammen godt amerikanernes udmeldinger, sagen er at regeringen "gik ud fra" at konventionerne alligevel ville blive overholdt og at de endda ville "holde øje" med at de blev det. Hvilket man jo godt kunne tolke derhen, at hvis det så viste sig, at de alligevel ikke blev overholdt, at danske soldater udleverede fanger til tortur, så var det måske noget vi skulle snakke om. Sagen er ikke at de lyver ved udsendingen af soldaterne, sagen er at de lyver senere. FAT DET! Det er det filmen handler om.

Det forfærdelige ved den artikel er i virkeligheden ikke så meget journalisten, det er jo ikke hans skyld, at han er journalist, det forfærdelige er Holger K. der simpelthen er SÅ håbløs. Han har ganske enkelt aldrig fanget en eneste pointe mens den stadig var frisk. Det er ufatteligt, at der stadig findes en venstrefløj i Danmark, når man tænker på, hvor længe han har været en ledende skikkelse der - jeg ved faktisk ikke om det er et godt eller et dårligt tegn. Betyder det at danskerne er så grundlæggende venstreorienteret, at selv ikke en Holger K kan skræmme alle over på den anden side, eller er det et tegn på en udpræget mangel på fatteevne i den stemmeberettigede del af den danske befolkning (verdens højeste uddannelsesiveau ja tak)? Ansvarlige folk til venstre for midten burde altså konfiskere den mands mobiltelefon, så journalister ikke bare kan ringe til ham, når de vil have hjælp til at skyde venstrefløjen i sænk.

Og det var så det for i aften. Køkkenet er blevet ryddet for alt der ikke skal smadres og i morgen tidligt efter en god kop kaffe, så smadrer vi alt det andet og smider det ned på gaden. Hvis du skulle have lyst til at komme forbi og smadre, så er du hjerteligt velkommen. Vi kan lokke med kolde øl, varm kaffe og gode lune beats til arbejdet.